Vem var Keith Musto?


Från OS-silver i segling iförd en stickad tröja och flanellbyxor, till världens ledande tillverkare av tekniska seglarkläder. Läs historien om hur Keith Musto tog seglarvärlden med storm.

Drivkraften bakom Keith Mustos stora intresse för tekniska seglarkläder kan härledas tillbaka till 1964 i Tokyo, då han var en av deltagarna i det brittiska olympiska seglingslandslaget. Trots att han ansågs vara för lätt och kortvuxen för Flying Dutchaman-jollen han tävlade i så lyckades han och hans besättning, Tony Morgan, ändå ta OS-silver.

Keith och Tony nådde stora framgångar inom tävlingssammanhang, men insåg snabbt att det fanns ett problem som måste lösas – de behövde bättre seglarkläder. Tidigare hade de seglat i stickade tröjor och gamla flanellbyxor i många år.

Det var då som Keith Musto bestämde sig för att börja tillverka banbrytande, teknisk seglarutrustning. Allt startade i en gammal barack för krigsfångar från andra världskriget i Essex. Där började Keith Musto, tillsammans med Edward Hyde, tillverka segel under namnet Musto & Hyde Sails. Men Keith bytte snart fokus och bestämde sig istället för att börja tillverka tekniska seglarkläder. Han bröt sig loss från Musto & Hyde år 1980, och fortsatte därefter under namnet Musto.

Idag arbetar Musto med världens bästa tillverkare av tekniska material och skapar seglarkläder med absolut bästa prestanda. Många av kläderna pryds av ett rött märke på en seglarbåt – ett erkänt kvalitetstecken, nämligen silhuetten av Flying Duschman-jollen som Keith tävlade med i Tokyo 1964.

Om oss

MUSTO – VÄRLDENS BÄST BALANSERADE SJÖKLÄDER

För att få fram den optimala balansen mellan torrhet, värme, smidighet, passform och funktionella detaljer krävs det erfaren- het från alla typer av segling. Från jolleseglarens specifika krav på rörlighet och torrhet till oceanseglarens högt ställda förväntningar på ett ställ som håller kylan och vattnet ute år efter år.

På Musto har vi all den erfarenhet och kunskap som behövs (och ofta lite till) för att ge dig precis de sjökläder du behöver för just din typ av segling.

Frågor och funderingar

Vänligen kontakta oss via:

Mail: webshop@musto.se
Tel: +46 31 914500

Följ oss på instagram