Vår värld

BR1 eller BR2?

Vilka kläder ska du välja till din seglingstur? Vi hjälper dig hitta rätt bland våra olika material.

HPX,MPX eller LPX?

Vad är egentligen skillnaden mellan dessa tre varianter? Vi hjälper dig hitta rätt!

Vem var Keith Musto?

Från OS-silver i segling iförd en stickad tröja och flanellbyxor, till världens ledande tillverkare av tekniska seglarkläder. Läs historien om hur Keith Musto tog seglarvärlden med storm.

Segling för barnen

Segling för barnen är kul – de träffar nya kompisar och får slippa föräldrarna för en stund. De får den grundläggande förståelsen för båtlivet och samtidigt en stor portion sjövett och respekt för sjön. Nedan listar vi ett urval av seglarskolor som erbjuder kurser till barn och ungdomar i sommar.

Fem öar att besöka i Sthlms skärgård

Stockholms skärgård är full av små pärlor och undangömda skatter. Det finns alltid något nytt att upptäcka, både för dig som letar efter livliga krogar eller stillsamma upplevelser i naturen.

Så kallas de vanligaste segelsätten

Hur bra koll har du på vad de olika segelsätten kallas? Här listar vi några av de vanligaste termerna.

Förvara seglingsstället i vinter

För att ge dina kläder så lång livslängd som möjligt behöver du ta hand om dem lite extra. Vi ger dig några enkla tips inför vinterförvaringen av ditt seglingsställ.

Håll seglarfysiken i vinter

Det nyckfulla vintervädret innebär ofta mindre tid till sjöss. Därför är det viktigt att ha en plan för att hålla seglarfysiken på topp även på vintern. Här bjuder vi på några enkla övningar och tipsar om hur man håller motivationen uppe.

Segla i Medelhavet i sommar

Byt ut den svenska skärgården och sätt kurs mot turkosa hav i Medelhavets övärld i sommar. Var din egen kapten eller släpp rodret och koppla av helt med en egen skeppare. Vi listar fyra destinationer att utforska i sommar.

Så påverkar vinden och vågorna din segling

Vinden styr inte enbart hur du ska ställa in båtens segel, minsta bris bildar även krusningar på havsytan som i sin tur skapar vågor som påverkar din seglingstur. Hur bra koll har du på hur vindstyrkan påverkar vågorna? Uppdatera kunskaperna med vår lista.

Kan du dina vågor?

Som seglare är du van att anpassa dig efter vinden, men även vattnets rörelser spelar en avgörande roll för hur du ska föra fram båten. Vi har tagit fram en ordlista för de vanligaste typerna av vågor.

Om oss

MUSTO – VÄRLDENS BÄST BALANSERADE SJÖKLÄDER

För att få fram den optimala balansen mellan torrhet, värme, smidighet, passform och funktionella detaljer krävs det erfaren- het från alla typer av segling. Från jolleseglarens specifika krav på rörlighet och torrhet till oceanseglarens högt ställda förväntningar på ett ställ som håller kylan och vattnet ute år efter år.

På Musto har vi all den erfarenhet och kunskap som behövs (och ofta lite till) för att ge dig precis de sjökläder du behöver för just din typ av segling.

Frågor och funderingar

Vänligen kontakta oss via:

Mail: webshop@musto.se
Tel: +46 31 914500

Följ oss på instagram