Vad är skillnaden mellan HPX, MPX och LPX?


Att hitta de rätta kläderna för just din seglingstur kan vara svårt. Våra HPX, MPX och LPX-kollektioner har alla Gore-Tex, vilket gör kläderna både slitstarka, vind- och vattentäta samt att de får en utmärkt andningsförmåga. Men vad är egentligen skillnaden mellan dessa tre varianter? Vi hjälper dig hitta rätt!

Vår HPX-kollektion är framtagen för de mest extrema väderförhållandena ute till havs. Kollektionen har testats av deltagare i Volvo Ocean Race: Världens främsta och tuffaste havskappsegling. HPX-kollektionen är utrustad med alla funktioner som behövs under ansträngande seglingsförhållanden och dess innovativa teknologi ger ett mångfaldigt skydd mot vind och vatten. Perfekt för den vane seglaren som inte nöjer sig med annat än det allra bästa.

MPX är kollektionen för dig som vill ha en perfekt balans mellan slitstyrka och rörlighet. Kollektionen är lämpad för både kustnära segling och havssegling under tuffa väderförhållanden. Är du ute efter seglingskläder som passar alla typer av seglingsturer så är MPX det självklara valet. 

LPX-kollektionen är precis som MPX och HPX utrustad med all den funktionalitet som krävs för en lyckad seglingstur. Våra LPX-kläder ger dig en maximal rörlighet, men utan att göra avkall på kvaliteten och slitstyrkan. Kläderna är både lätta och smidiga, och därför perfekt för mer aktiv segling där rörligheten är viktig.

Om oss

MUSTO – VÄRLDENS BÄST BALANSERADE SJÖKLÄDER

För att få fram den optimala balansen mellan torrhet, värme, smidighet, passform och funktionella detaljer krävs det erfaren- het från alla typer av segling. Från jolleseglarens specifika krav på rörlighet och torrhet till oceanseglarens högt ställda förväntningar på ett ställ som håller kylan och vattnet ute år efter år.

På Musto har vi all den erfarenhet och kunskap som behövs (och ofta lite till) för att ge dig precis de sjökläder du behöver för just din typ av segling.

Frågor och funderingar

Vänligen kontakta oss via:

Mail: webshop@musto.se
Tel: +46 31 914500

Följ oss på instagram