BR1 eller BR2?


Ska du ut och segla men känner dig förvirrad inför valet av material på dina seglarkläder? För att få bästa möjliga upplevelse är det viktigt att du väljer kläder anpassade efter just dina behov. Vi hjälper dig hitta rätt och börjar med skillnaden mellan BR1 och BR2.

En lyckad seglingstur uppnås till stor del genom rätt sorts utrustning. Med våra kollektioner BR1 och BR2 hittar du förhoppningsvis något anpassat efter just din seglingstur, oavsett om du ska ut på en jordenruntsegling i svåra väderförhållanden eller om du ska ut på en kustnära seglingstur i solsken.

BR1 är det självklara valet för kust-och kustnära segling. Vårt BR1-material är utvecklat med fokus på ergonomi och rörlighet. Perfekt för den lugnare seglingsturen under mindre påfrestande förhållanden. Alla våra BR1-kläder är dessutom behandlade med en DWR-yta (Durable Water Repellent) som är vattenavstötande.

Ska du däremot spendera en längre tid ute till havs rekommenderar vi vår BR2-kollektion. BR2-materialet består av en innovativ nylonstruktur med mikroporer, som effektivt transporterar bort fukt- och kroppsvärme som generas under tuffa seglingsförhållanden. BR2-materialet har alla egenskaper som krävs för en lyckad segling: du håller dig varm och torr, samtidigt som du behåller din smidighet tack vare det lätta materialet. Allt för att göra din seglingstur så behaglig som möjligt.

Om oss

MUSTO – VÄRLDENS BÄST BALANSERADE SJÖKLÄDER

För att få fram den optimala balansen mellan torrhet, värme, smidighet, passform och funktionella detaljer krävs det erfaren- het från alla typer av segling. Från jolleseglarens specifika krav på rörlighet och torrhet till oceanseglarens högt ställda förväntningar på ett ställ som håller kylan och vattnet ute år efter år.

På Musto har vi all den erfarenhet och kunskap som behövs (och ofta lite till) för att ge dig precis de sjökläder du behöver för just din typ av segling.

Frågor och funderingar

Vänligen kontakta oss via:

Mail: webshop@musto.se
Tel: +46 31 914500

Följ oss på instagram