Segla i Medelhavet i sommar

Byt ut den svenska skärgården och sätt kurs mot turkosa hav i Medelhavets övärld i sommar. Var din egen kapten eller släpp rodret och koppla av helt med en egen skeppare. Vi listar fyra destinationer att utforska i sommar.

Kroatien - Upptäck det adriatiska havet

Från den medeltida hamnstaden Split når du flera av öarna i den Dalmatiska skärgården. För en avkopplande semester rekommenderar vi att du tar dig till de Adriatiska havets utkant och den rofyllda ön Vis. I fiskebyn Komiza avnjuts lokalt vin tillsammans med dagens fångst av fisk och skaldjur från Medelhavet. En riktig naturupplevelse finner du fem sjömil utanför Komiza i grottan Modra špilja, där ett blått sken bildas i havsvattnet när solen letar sig ner genom grottans tak.

Grekland - Segla i Kykladerna

Greklands stora övärld och många seglingsområden har något för både nybörjaren och den mer erfarne seglaren. För optimalt seglingsväder är det bäst att besöka Grekland under högsäsongen i juli och augusti då vindarna ökar samtidigt som klimatet blir varmare. De klassiska vitkalkade husen är det gott om i ögruppen Kykladerna där du kan kryssa mellan öar som Mykonos, Santorini och Paros. För den vinintresserade erbjuder Santorini flertal vingårdar som erbjuder rundturer och vinprovningar.

Turkiet - Koppla av i idylliska naturhamnar

I Turkiets skärgård hittar du massiva berg som letar sig ner i havet och ett vattendjup som är optimalt för segling. Börja seglatsen från kuststaden Bodrum, även kallad för Turkiets Saint Tropez, där du kan besöka någon av stadens många nattklubbar och få upp pulsen innan du tar dig vidare ut i övärlden. I Turkiet finns det många orörda havsvikar och naturhamnar att lägga till vid. Restaurangerna är mindre än på fastlandet och serverar bland annat nyfångad fisk och traditionella turkiska rätter.

Italien - Utforska de Lipariska vulkanöarna

En lång kustlinje och många stora öar gör att det finns mycket att uppleva för den som seglar i Italien, allt från livliga semesterorter till avskilda vikar. Strax utanför Sicilien hittar du de vulkaniska Lipariska öarna, som har fått en plats på Unescos världsarvslista. Segla mellan säregna och oexploaterade öar som Lipari, Salina och Stromboli. För en utflykt på land kan du vandra till den aktiva vulkanen på Stromboli eller bada i Liparis varma källor.Om oss

MUSTO – VÄRLDENS BÄST BALANSERADE SJÖKLÄDER

För att få fram den optimala balansen mellan torrhet, värme, smidighet, passform och funktionella detaljer krävs det erfaren- het från alla typer av segling. Från jolleseglarens specifika krav på rörlighet och torrhet till oceanseglarens högt ställda förväntningar på ett ställ som håller kylan och vattnet ute år efter år.

På Musto har vi all den erfarenhet och kunskap som behövs (och ofta lite till) för att ge dig precis de sjökläder du behöver för just din typ av segling.

Frågor och funderingar

Vänligen kontakta oss via:

Mail: webshop@musto.se
Tel: +46 31 914500

Följ oss på instagram