Förvara seglingsstället i vinter

För att ge dina kläder så lång livslängd som möjligt behöver du ta hand om dem lite extra.
Vi ger dig några enkla tips inför vinterförvaringen av ditt seglingsställ.

Tvätta stället
Tvätta bara ditt seglingsställ om det behövs. Du ska sedan alltid följa de specifika tvättråden som finns på ditt plagg, då dessa kan skifta beroende på material. Mer info kring just tvättråd kan du läsa här musto.se/skotselrad.

Torkning
Förvara aldrig plaggen fuktiga, se till att de torkat ordentligt innan du hänger undan dem.

Impregnering
Impregnera bör du göra regelbundet (beroende på hur ofta du använder plagget), däremot inte förrän du märker att den nuvarande impregneringen börjat släppa. Testa detta genom att stänka vatten på plagget – pärlar sig vattnet och rullar av behöver plagget inte impregneras på nytt.

Råkar det vara så att du behöver impregnera och det gäller din torrdräkt så är det bra att pudra latextätningarna med talkpulver före impregnering. För vattentäta skalplagg kan du gå direkt på impregneringen. När du sprayar impregneringsmedlet över plagget skapas en vattenavstötande yta.

Eftersom värme hjälper till att återaktivera den vattenavstötande behandlingen som finns på ditt plagg så kan det vara ett alternativ att torktumla ditt plagg, om tvättråden på plagget tillåter det.

Förvaring
Är seglingsstället helt torrt? Då är det redo att hängas undan. Kläderna ska hänga i en dammfri och torr miljö. Vid fukt är det risk att kläderna börjar mögla, låt därför inte kläderna ligga kvar i båten. Stäng inte in kläderna i en väska, utan låt dem hänga fritt.


Kontakta vår kundtjänst om du har några funderingar kring skötseln av dina plagg.Om oss

MUSTO – VÄRLDENS BÄST BALANSERADE SJÖKLÄDER

För att få fram den optimala balansen mellan torrhet, värme, smidighet, passform och funktionella detaljer krävs det erfaren- het från alla typer av segling. Från jolleseglarens specifika krav på rörlighet och torrhet till oceanseglarens högt ställda förväntningar på ett ställ som håller kylan och vattnet ute år efter år.

På Musto har vi all den erfarenhet och kunskap som behövs (och ofta lite till) för att ge dig precis de sjökläder du behöver för just din typ av segling.

Frågor och funderingar

Vänligen kontakta oss via:

Mail: webshop@musto.se
Tel: +46 31 914500

Följ oss på instagram